top of page
DECLARACIÓ D'ARTISTA
1.jpg

La professió d’historiador i arxiver, el compromís personal amb la cultura, l’art i la natura són els fonaments de la meva projecció artística relacionada amb el patrimoni, història, paisatge i natura.

Les instal·lacions que plantejo i realitzo de forma individual o compartida generen llocs idíl·lics de confluència amb el cosmos. Formulen una nova percepció cultural del paisatge i reivindiquen una relació dialògica de l’acció humana amb el medi natural.

Els paisatges culturals i els ecosistemes naturals són llenç, motiu, material i eina per a la disposició de les instal·lacions. Els meteors naturals i l'aprofitament dels materials que la natura recicla i descompon conformen els elements de treball. El respecte a l’emplaçament i la renúncia a la imposició de formes culturals alienes a la tradició cultural del lloc són les premisses essencials de treball.

La cerca de la simbiosi de l’acció humana amb el devenir natural es tradueix en diverses línies d’intervenció.

Els projectes d’Arquitectura i Paisatge cerquen la preservació, reconstrucció i divulgació del patrimoni arquitectònic històric, de pedra en sec i tradicional, la revaloració del paisatge rural contemporani i l’establiment d’una relació artística amb la natura que els acull.

 

Els de Memòria i cultura apleguen les instal·lacions i escenografies que contextualitzen episodis d'arrel històrica i de reivindicació memorialista i cultural que fomenten l'entesa entre persones, pobles i col·lectius.

 

Les propostes per a la Natura i jardí exploren l’encontre dialògic de l’activitat humana contemporània amb el paisatge cultural i el medi natural.

 

Els Happening i altres accions land art compartides proporcionen el retrobament de les persones amb el seu entorn més pròxim. Celebren, fomenten i dinamitzen els nous paratges recuperats i les instal·lacions land art tributàries.

 

bottom of page